Los Cachorros - Reisverslag uit Ayacucho, Peru van Kristina Van De Putte - WaarBenJij.nu Los Cachorros - Reisverslag uit Ayacucho, Peru van Kristina Van De Putte - WaarBenJij.nu

Los Cachorros

Door: Kristina

Blijf op de hoogte en volg Kristina

23 September 2007 | Peru, Ayacucho

Mijn eerste werkweek bij 'Los Cachorros' zit erop. Vier dagen na elkaar had ik de avonddienst, van 14u tot 22u. Bij aanvang waren er telkens weinig kinderen. We speelden spelletjes of maakten huiswerk. De andere kinderen waren nog op school.
Tegen 18u stroomden de kinderen die van school kwamen binnen. Ook stond de deur dan open voor straatkinderen die graag de nacht wilden doorbrengen bij 'Los Cachorros'.
Dan werd het erg druk. De kinderen moesten douchen, waar ze meestal geen zin in hebben omdat het ijskoud water is. Na het douchen trekken ze hun pyama aan en wassen ze hun kleren met de hand en weer met koud water. De meeste kinderen hebben maar 1 paar kleren.
Als dat alles gebeurd is, wordt er met z'n allen gegeten. Marcelina maakt het eten klaar, dat meestal bestaat uit rijst, aardappelen of frietjes, vlees en een beetje groenten. Een goed vol bord wordt je telkens voorgeschoteld, waar ik maar de helft van opkrijg maar de kinderen eten alles volledig op en staan dan klaar voor een tweede bord.
Na het eten krijgt elk kind een taak: afwassen, afdrogen, de badkamer kuisen, het toilet kuisen, de keuken dweilen, beneden en boven vegen. Dit gebeurt de ene keer met veel gemopper de andere keer gaat het vanzelf. Maar ze doen het toch maar! Ik ken in België maar weinig kinderen die dit allemaal zouden doen.

Deze week stond ik verbaasd van Mercedes, een meisje van 10 jaar die mee moest helpen in de keuken met Marcelina. Ze maakte heel handig de kip klaar die we 's avonds zouden eten, en de groentjes werden ook door haar gesneden.
De kinderen zijn zo gewoon om hun plan te trekken, voor alles hebben ze wel een oplossing. Zo kwamen er donderdag twee straatkinderen aankloppen, ze roken niet al te fris en moesten direct de douche in. Eentje, Maximo had een broek aan waarvan de rits helemaal stuk was maar hij behielp zich door er een ceintuur rond te doen. Na de douche volgde een gesprek om te horen wat hun motivatie is om in Cachorros te komen wonen.
Maximo is nu nog altijd in het huis maar Wilber vertrok vrijdag al met z'n ouders om bij hen het weekend te gaan doorbrengen. Gisteren stond de moeder echter al aan de deur om te horen of Wilber bij ons was, want hij was niet thuis. Hopelijk klopt hij snel terug aan bij 'Los Cachorros'

Mijn eerste werkweek is goed meegevallen. Ik weet wel dat het niet altijd even gemakkelijk zal gaan. Tien kinderen die moeten samenleven en die een hard leven gewend zijn, dat loopt niet altijd van een leien dakje. Maar ik vind het een enorme uitdaging en wil er mij volledig voor inzetten.
Ik vind het ook super om zo veel leuke en bemoedigende reacties te krijgen vanuit het kleine België, merciekes allemaal.

groetjes
Kristina

• 23 September 2007 - 19:22

Katelijne:

Heel leuk om je zo nauw op de hielen te volgen! 't Zou leuk zijn dat je hiervoor nog vaak de tijd vindt!

Zijn er trouwens nog mogelijkheden om het project te steunen?

'k Kijk al uit naar de volgende berichten!

Liefs,

Katelijne

• 23 September 2007 - 19:45

Karin:

Hey Kristina, ben blij dat je het naar je zin hebt. Ik weet zeker dat je een mooie en leerzame tijd tegemoet gaat! Geniet van de schatjes (..soms ratjes).
    Liefs

• 23 September 2007 - 20:20

JAN EN MARINA:

blij eens iets van jou te horen !
    goed aangekomen en al flink ingeburgerd zo te horen , dat doet ons plezier!
    we blijven je van hieruit volgen !
    Met ons kindjes hebben wij ook ons pollen vol,die doen precies niks zelf maar die hebben dan wel alle luxe. Misschien kan ik ze daar wel n's droppen en uitwisselen. Gaat zeer leerrijk zijn voor allemaal denk ik.

groetjes

jan en marina

• 23 September 2007 - 20:22

Lynn Cools:

Dag Kristina
    Ik ben blij dat je goed bent aangekomen. Je bent met veel goede bedoelingen en moed vertrokken, je hebt een knap doel voor ogen! Ik vind het geweldig van jou om dit te proberen. Laat ze ginder maar eens zien wat je allemaal in petto hebt!!!
    Warme knuffel en tot mails
    Lynn

• 24 September 2007 - 08:15

Liesbeth:

Liefste Kristina,

Fijn dat je ons op de hoogte houdt via deze website, dan weten wij tenminste wat je daar uitspookt. Ik ben in ieder geval blij te lezen dat 't daar goed meevalt.
    Doe dat nog goed!!!

Liesbeth

• 24 September 2007 - 08:52

Fredje:

Super om dit alles te lezen!
    Keep up the good work.
    Ik ben al nieuwsgierig naar de foto's

• 24 September 2007 - 12:44

Truus:

Bedankt dat je ons zo op de hoogte wilt houden! Ik hoop dat je regelmatig de tijd zult vinden om even te schrijven wat je allemaal meemaakt. Ik vind het heel interessant om te lezen. Ik zou ook graag willen weten of we eventueel op een of andere manier geld kunnen storten voor het project, want ik kon toen niet naar je afscheidsfeestje komen, maar ik zou toch graag een bijdrage doen. Ben uiteraard ook heel benieuwd naar de foto's. Hopelijk lukt het je binnenkort om ze door te mailen.
    Groetjes, Truus

• 24 September 2007 - 17:17

Stephanie:

heel mooie foto's juf.
    Ik hoop dat je het daar goed hebt en dat je het mooi vindt.
    maar het daar nog heel leuk en als je terug komt dan kom ik je wel eens bezoeken op Ritmica xxxx stephaniexxx

• 25 September 2007 - 08:07

Jo:

Krisje,
    Allez na een paar tegenvallers begin je het toch leuk te vinden? Ons kindjes vinden je ervaringen lezen wel leuk. Lore leest ze dan voor en ook die foto's laten ze zien waar je ergens zit. Trek volgende keer jezelf eens met een timerfunctie.
    groetjes,
    Jo

• 25 September 2007 - 09:10

Zus 1:

leuk, leuk, leuk. Ik zit in een bureau in Brussel, met mijn kop in Peru. Jij trekt een beetje onze wereld mee open.

Is er iets dat je kan gebruiken, dat we met het meisje uit Brasschaat kunnen meegeven?

ben benieuwd naar het vervolg!

• 25 September 2007 - 12:26

Astrid:

Dit vind ik echt leuk om te lezen!
    Je kent me niet, maar mijn schoonzus is vorig jaar bij Los Cachorros geweest en die hebben we een jaar gevolgd. Het is leuk om te zien dat je ongeveer dezelfde indrukken hebt! Ook Karin komt me bekent voor.. Nou meid, succes!
    Groetjes Astrid uit Nederland

• 25 September 2007 - 16:14

Véronique:

Hey Chris, plezante website, en heel leerrijk. Hopelijk vinden andere jongeren inspiratie in uw project en volgen ze uw ongelofelijk nobel voorbeeld.
    Toedeloekes, Véronique

• 26 September 2007 - 06:58

Caroline & Filip:

Hey Krisje,

Tof om te lezen dat het goed met je gaat. Succes ermee!!
    Ik ben twee weken geleden iemand tegengekomen die je lang niet meer gezien hebt. Ik heb hem of haar (ik hou het nog effe spannend!!) deze website gegeven. Hij/zij zal wel eens iets van zich laten horen. Rarara??

Het ga je goed!!!! Tot mails,
    Dikke kus,
    Caroline & Filip

• 27 September 2007 - 13:16

Hedwige:

dag petekind(je)
    leuk om alles via deze blogg te mogen meevolgen. Je stelt het goed, gelukkig!!Ook de foto's zijn erg leuk. Bedankt om dit met ons te delen, dat je daar nog tijd voor maakt.
    DIKKE zoenen
    je meter

• 27 September 2007 - 17:50

Petra:

GOE BEZIG!!!

• 29 September 2007 - 07:34

Maria Van De Putte:

Goe gedaan zene krisje je bent een uitdagertje proficiat en doe zo verder uw verjaardagskaart gaat maandag in de bus want ik weet niet hoeveel postzegels ik moet kleven.
    Daaaag Maria

• 02 Oktober 2007 - 20:09

Roger En Maria:

Met enkele dagen vertraging wensen we je een gelukkige verjaardag.
    Het lijkt ons daar best goed georganiseerd. Heb je ook wat privacy ? en de kinderen, hebben die al eens een plekje voor zich alleen ?
    Vertel ons dra eens iets van de streek.
    Tot wederlezen